Visum Turkije

Posted by admin 22 sep 2017 Reageren uitgeschakeld

Ben je van plan last minute op vakantie naar Turkije te gaan? Vergeet dan niet een visum aan te vragen. Een visum aanvragen voor Turkije is verplicht voor alle reizigers naar Turkije. Heb je al eerder een visum aangevraagd voor Turkije? Als je visum nog niet verlopen is kun je het waarschijnlijk nog een keer gebruiken en hoef je geen nieuwe visumaanvraag in te dienen.

 

Wie moet een visum Turkije aanvragen?

Een visum Turkije aanvragen is verplicht voor iedereen, tenzij je al over een visum Turkije beschikt dat nog niet verlopen is. Dat geldt dus ook voor kinderen en baby’s. De enige uitzondering hierop zijn reizigers die in het bezit zijn van een Turks paspoort en reizigers die al een visum hebben dat nog niet verlopen is.

 

Hoe kun je een visum Turkije aanvragen?

Indien je een visum Turkije wilt aanvragen zijn er twee opties. Je kunt je visum online aanvragen, of bij de ambassade. Online aanvragen werkt het eenvoudigste, je hoeft dan alleen een digitaal aanvraagformulier in te vullen en de betaling uit te voeren. Het visum wordt vervolgens vrijwel direct per e-mail toegestuurd. Aanvragen bij de ambassade duurt wat langer en kost meer, maar is noodzakelijk voor reizigers die langer dan 90 dagen in Turkije willen verblijven, in dienst willen gaan bij een Turks bedrijf of een opleiding aan een Turkse instelling willen beginnen. Online aangevraagde visums verlopen na 180 dagen. Dat wil zeggen dat je gedurende de geldigheid van het visum van 180 dagen in totaal gedurende 90 dagen in Turkije mag verblijven. Als deze 180 dagen zijn verlopen kun je eenvoudig opnieuw een visum aanvragen en mag je na toekenning weer opnieuw Turkije inreizen.

 

Meerdere reizen met een niet-verlopen visum

Ga je regelmatig naar Turkije voor zaken of vakanties en is je visum Turkije nog niet verlopen? Je hoeft dan niet telkens opnieuw een visum aan te vragen. Maar een visum kan ook eerder verlopen dan de 180 dagen waarin het in principe geldig zou moeten zijn. Bijvoorbeeld wanneer je paspoort in deze periode is verlopen. Het visum is immers gekoppeld aan het paspoort waarmee deze is aangevraagd. Als je paspoort is verlopen dien je daarom ook een nieuw visum Turkije aan te vragen.

 

Visum Turkije verlopen halverwege de reis

Stel dat je visum voor Turkije is verlopen op de helft van je geplande reis. Bijvoorbeeld omdat je al een visum Turkije had aangevraagd voor een vorige reis welke nu nog niet verlopen is. Ook bij een reis van minder dan 90 dagen kan je daarmee in de problemen komen. In dat geval dien je voor je reis een nieuw visum voor Turkije aan te vragen, ondanks dat je vorige visum nog niet is verlopen.

 

Visum Turkije verlopen, wat te doen?

Er zijn nog enkele andere redenen waardoor een visum Turkije al binnen 180 dagen kan verlopen, die belangrijk zijn om in de gaten te houden. Ook kan het voorkomen dat je erachter komt dat je visum verlopen is terwijl je in Turkije bent, in dat geval kun je niet zo eenvoudig een nieuw visum aanvragen. Voor meer uitleg over hoe te controleren of je visum Turkije nog geldig is of verlopen is, wat te doen in het geval je visum Turkije verloopt (terwijl je binnen of buiten Turkije bent) en een aantal andere goede tips over het visum kun je verder lezen over deze pagina over het verlopen van het visum Turkije.

 

Reacties zijn gesloten.

Over ons

Wij hebben voor u alle informatie verzameld over last minute Turkije vakanties. Er wordt o.a. informatie verstrekt over bestemmingen, reisorganisaties en het weer en klimaat in Turkije. Wij hebben de aanbieders vergeleken op verschillende onderdelen. De onderdelen die worden zijn vergeleken zijn: Het aanbod last minute Turkije vakanties, de service, de prijzen en de betrouwbaarheid. Lees de recensies en bekijk de informatie omtrent de badplaatsen en boek de meest geschikte last minute Turkije vakantie!

Flickr Stream