Architectuur hotels Side

Side is de parel van de Turkse Riviera en het pittoreske stadje ligt op een klein schiereiland dat ligt tussen het Ooststrand en het Weststrand. Langs het Weststrand loopt een promenade en achter de promenade liggen de beroemde Side hotels. Vanuit de hotels wandelen toeristen met zonsondergang eenvoudig over de prachtige promenade naar het schiereiland van Side.

Beroemde Side hotels

Waarom zijn de hotels in Side nu zo beroemd? De architectuur van het bonte gezelschap is het antwoord op deze vraag. In de afgelopen jaren hebben diverse architecten de opdracht gekregen zich uit te leven op de Side hotels. Daardoor is de wandeling over de promenade niet alleen interessant voor de zonsondergang maar zijn de hotels een attractie op zichzelf. Ook vanaf de hoofdweg tussen Antalya en Alanya zijn de prachtige bouwwerken goed te zien.

Enkele voorbeelden van architectonische kunststukken zijn

  • Adalya resort & spa: gebaseerd op Oezbekische architectuur. Het all inclusive hotel bestaat uit twee bruine hoofdgebouwen aangekleed met sierlijke lijnen en gekroond door kleine gouden koepels
  • Hotel Al Hambra resort spreekt voor zich. Geinspireerd door het beroemde Al Hambra bouwwerk in Granada Spanje dat bijna de lijst met de nieuwe zeven wereldwonderen gehaald heeft. Miniscule versieringen tot in detail uitgewerkt door het hele hotel.
  • Crown Palace hotels & resorts: orientale architectuur vermengt met strakke gebouwen onder grote gouden kronen en koepels met hoge naalden.
  • Hotel Kamelya Fulya: onderdeel van drie grote hotels in een groep gebouwd. Kamelya Fulya is ontworpen als een zakelijk wit modern gebouw waar het beroemde witte huis voor onder doet.
  • Crystal Sunrise Queen: architectuur een met de natuur. Gebouwd met veel halve cirkels en ingepast in de natuur met veel groen over de daken en balkons. Zo gecamoufleerd dat het hotel zonder zwembaden vanuit de lucht niet te zien valt.

Boek een van de hotels om onder de indruk te zijn van de architectuur van de afgelopen tien jaar in Side Turkije.

Reacties zijn gesloten.

Over ons

Wij hebben voor u alle informatie verzameld over last minute Turkije vakanties. Er wordt o.a. informatie verstrekt over bestemmingen, reisorganisaties en het weer en klimaat in Turkije. Wij hebben de aanbieders vergeleken op verschillende onderdelen. De onderdelen die worden zijn vergeleken zijn: Het aanbod last minute Turkije vakanties, de service, de prijzen en de betrouwbaarheid. Lees de recensies en bekijk de informatie omtrent de badplaatsen en boek de meest geschikte last minute Turkije vakantie!

Flickr Stream