Antalya, Turkije – Paradijs op de grens van Europa

Posted by admin 29 jan 2014 Reageren uitgeschakeld

Antalya is een van de drukst bezochte vakantieoorden aan de Turkse Riviera. Het is een gezellige plaats met brede kiezelstranden en zandstranden en het heeft kristalhelder zeewater. Antalya is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Antalya en is een goede bestemming om een topvakantie te hebben. Het Fame Residence Hotel in Lara is een van de parels van de Turkse Riviera. Bekroond met 5 sterren en een eigen privéstrand is dit resort een geliefde bestemming voor jong en oud.

Er zijn een aantal bezienswaardigheden die zeker aan te raden zijn. Zo zijn er in het dorpje Lara de Düden watervallen te vinden. De Düden rivier begint in het Taurusgebergte en stort dan van de rotsen de zee in bij Lara Beach Turkije. Sinds 1992 heeft de Turkse regering de watervallen als natuurgebied benoemd, waardoor het gebied om de watervallen goed in stand wordt gehouden door de Turkse staat. Rondom de watervallen zijn mooie wandelpaden te vinden en er zijn diverse plekken waar men gezellig kan picknicken. Een echte must-see!

Na alle drukte is er genoeg gelegenheid om eens lekker te genieten in één van de vele traditionele Turkse badhuizen. Je kunt ervoor kiezen om de Turkse Hamam te bezoeken: een stoombad met heerlijke geuren. Daarnaast kunt u ook een Turkse schuimmassage krijgen.

De ideale maanden om een reis te maken naar Antalya zijn April, Mei en Oktober. In deze maanden is het droog, maar zijn de temperaturen nog zeer aangenaam. De zomermaanden juli en augustus in Antalya zijn voor de meeste Nederlanders ietwat te warm; de gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 38 graden. Een stukje buiten de provincie Antalya ligt Hotel Aqua Fantasy. Hier hebben ze goed begrepen dat bij een zonvakantie de nodige afkoeling hoort. De enorme tuin van het resort staat vol met waterplezier, ligbedden en parasols. Gasten hebben volgens de all inclusive formule gratis toegang tot het waterpark.

De sportieve toerist kan zijn geluk niet op in Antalya. Er kunnen namelijk vele watersporten worden beoefend, zoals duiken, jetskiën, waterskiën, parasailing en rafting. Een graag beoefende sport in de regio is golf. Er zijn dan ook vele golfbanen te vinden in de omgeving. Hier vind u meer over een rondreis Turkije informatie en hier meer over een zonvakantie Turkije. Je kunt ook last minute met huurauto naar Turkije. Wil je langere tijd in Turkije verblijven dan kan het zijn dat je een visum voor Turkije nodig hebt.

 

 

Reacties zijn gesloten.

Over ons

Wij hebben voor u alle informatie verzameld over last minute Turkije vakanties. Er wordt o.a. informatie verstrekt over bestemmingen, reisorganisaties en het weer en klimaat in Turkije. Wij hebben de aanbieders vergeleken op verschillende onderdelen. De onderdelen die worden zijn vergeleken zijn: Het aanbod last minute Turkije vakanties, de service, de prijzen en de betrouwbaarheid. Lees de recensies en bekijk de informatie omtrent de badplaatsen en boek de meest geschikte last minute Turkije vakantie!

Flickr Stream